Help! Hoe maak ik een babybedje veilig op?

Het ledikanthoeslakentje van Witlof for kids heeft rondom elastiek en blijft ook na het wassen ruim genoeg zodat het goed om een matrasje van 60x120cm past. Offwhite met okergele paardenbloemen met pluisjes.

Eindelijk is het kamertje van je kleintje klaar. Mooie meubeltjes, fris kleurtje op de muur. Ook het beddengoed heb je al aangeschaft. Wat past het allemaal mooi bij elkaar… Nu nog even het bedje opmaken.

Je hebt de babyuitzetlijst – waarop staat wat je allemaal moet aanschaffen voordat je kindje geboren wordt – al in huis. Als je voor de eerste keer zwanger bent grote kans dat je van veel dingen op die lijst niet weet wat het is of waar je het voor gaat gebruiken. Dan kan bijv. een vriendin die al een kindje heeft je een beetje op weg helpen.

Om je kindje veilig te laten slapen, is het belangrijk dat je zijn/haar bedje goed opmaakt. De spulletjes die je daarvoor nodig hebt vind je ook op zo’n lijst. “Fijn…”, denk je, “maar hoe maak ik het bedje dan veilig op?”

In 7 stappen een bedje veilig opmakenHet ledikanthoeslakentje van Witlof for kids heeft rondom elastiek en blijft ook na het wassen ruim genoeg zodat het goed om een matrasje van 60x120cm past. Offwhite met okergele paardenbloemen met pluisjes.
1. Je kunt een matrasbeschermer op de bed bodem leggen als je eventuele slijtage van het matrasje wilt voorkomen
2. Het matrasje moet vlak en stevig zijn en moet goed in het bedje passen. Zo kan je kindje zich niet onder het matrasje kan wurmen
3. Gebruik een molton hoeslaken of onderlegger om het matras te beschermen tegen transpiratievocht. Vouw dit strak om het matras en stop het stevig in zodat het plooitjes voorkomt (Gebruik liever geen ‘niet-waterdoorlatende’ molton, in ieder geval niet onder het hoofdje van je kleintje. Zo’n molton kan het ademen belemmeren)
4. Doe er dan een hoeslaken omheen
5. Je kunt ervoor kiezen een slaapzakje te gebruiken of een lakentje met een dekentje. Het lakentje leg je onder het dekentje. Een lakentje wordt geadviseerd zodat je het dekentje niet zo vaak hoeft te wassen. Dekentjes zijn er in verschillende materialen. Een dekbed wordt afgeraden bij kindjes tot 2 jaar, dat is veel te warm. Een deken in een dekbedhoes mag wel. Zorg er wel voor dat de deken goed in de hoes past en dat je deze goed in kunt stoppen
6. Maak het bedje kort en strak op: voetjes tegen het voeteneinde van het bedje, lakentje en dekentje tot de schouders. Laken en deken goed instoppen aan de zijkanten en onderkant
7. Voorkom een prop dekentjes onder het matras bij het voeteneind. Als je kindje te hoog ligt met zijn beentjes, vergroot dat de kans op spugen

Maar… het kan veel makkelijker!
Bij het opmaken van het ledikantje kom je er al snel achter dat het best een gedoe is om een bedje netjes, en zonder een dikke prop dekentjes onder het matras, op te maken. Met Tuck-Inn beddengoed van Witlof for kids maak je een bedje in een handomdraai op. Tijdens diverse beurzen vroegen we bezoekers dit te testen. Zie hier het resultaat 🙂

 

En Tuck-Inn beddengoed heeft meer voordelen. Kindjes kunnen het niet lostrappelen, zodat het dekentje niet ergens los in het bedje (op je kindje) kan belanden. En doordat het lakentje en dekentje strak om een matrasje passen, heb je ook geen last meer van een prop dekentjes onder het matras. Tuck-Inn beddengoed is onderscheiden met de Baby Innovation Award, de Fabulous Mama & Family Award én de Internationale Consumer Award. Lees ook de verschillende reviews op Facebook en Kijoh.

Meer weten?
Wil je weten hoe je eenvoudig en veilig een ledikantje (kort) opmaakt met Tuck-Inn beddengoed? Bekijk dan de instructiefilmpjes. Meer weten over veiligheid en slapen, kijk dan op www.veiligheid.nl/kinderveiligheid/slapen.

Deel dit berichtGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *