Customers rate us with an average of 9.3 ★★★★★

€0,00

Witlof for kids - 06 / May / 2024

8 tips om je baby koel te houden als het zo warm is

Wat hebben we de afgelopen maanden al heerlijk kunnen genieten van zomerse temperaturen. Maar hoe zorg je ervoor dat je baby het niet te warm heeft?

8 tips om je baby koel te houden als het zo warm is
Blog

 

Vooral pasgeboren baby's kunnen hun temperatuur nog niet goed zelf regelen. Het is dus belangrijk dat je ze daarbij helpt. Hieronder een aantal tips die jou daarbij kunnen helpen.

1. Controleer regelmatig of je kindje het niet te warm heeft
Omdat elke baby anders kan reageren op kleding en toedekken, is het belangrijk te blijven controleren of je kindje het niet te warm heeft. Voel regelmatig aan het nekje, de voetjes en onder de kleding. Is het zweterig, dan heeft je kindje het te warm.

2. Ventileer de kinderwagen
Veel ouders en verzorgers zijn zich er niet van bewust, maar onder de kap van de kinderwagen kan het in de zon erg heet worden. Zorg voor voldoende ventilatie door de kap naar beneden te doen en een parasolletje te gebruiken. Probeer de kinderwagen ook zoveel mogelijk op schaduwplekken neer te zetten.

3. Leg een hydrofiele doek in het autostoeltje
Ook autostoeltjes kunnen ontzettend heet worden. Zet voordat je gaat rijden de deuren even tegen elkaar open zodat de hitte uit de auto kan. Als het zitje te heet aanvoelt, kun je eventueel een hydrofiele (katoenen) doek in het autostoeltje leggen. De hydrofiele doeken van Witlof for kids zijn lekker groot, bedekken het hele stoeltje en zijn verkrijgbaar in diverse mooie prints.

4. 1 laagje is voldoende
Bij echt warm weer is 1 laagje voldoende. Je kunt je kindje alleen met een romper, onesie of een dun slaapzakje aan op een hoeslakentje leggen. Kleertjes van 100% katoen zijn het meest ideaal bij warm weer. Katoen staat bekend om het ademende effect en het vangt nauwelijks hitte op. Vind je het niet prettig als je kindje niet toegedekt is, gebruik dan alleen een lakentje.

5. Een lauw badje als verkoeling
Bij warm weer kun je je baby wat vaker in een lauw badje doen om af te koelen. Pas op met te koude badjes of sponzen om je kleintje koel te houden. De temperatuurverschillen kunnen dan te groot worden.

6. Zoek een koel plekje om je baby te laten slapen
De ideale temperatuur voor een babykamer is 18 graden, maar dat is vooral in de zomer heel lastig voor elkaar te krijgen. (Kleine) kamertjes waar de zon op staat, kunnen al snel in oventjes veranderen. Krijg je het niet koel genoeg in de babykamer? Kijk dan eens of je een koel plekje in huis kunt vinden waar je bijv. de wieg, de wandelwagen of de box neer kunt zetten. Is er overdag binnen geen koel plekje, leg je kindje dan buiten, maar nooit in de zon. Het huidje van je baby is heel gevoelig voor zonlicht. Let er ook op dat je kindje niet in de tocht ligt.

7. Erop uit
Is het echt te warm in huis? Dan kun je er ook lekker  op uitgaan. In een bos of park vind je vaak veel schaduw en kun je samen met je baby relaxen. Of wat dacht je van het zwembad? Lekker met de voetjes in het water trappelen en zo de verkoeling zoeken.

8. Tog waarde

Mocht je onze adviezen over Tog waarden willen lezen: Tog waarde 

Tip: Fijn beddengoed, Tuck-Inn
Wat is het heerlijk om je kindje te zien wegdromen in een prachtig opgemaakt bedje. Door de unieke prints op de zachte katoenen hoeslakentjes van Witlof for kids, ligt jouw kindje bij warme dagen ook zonder dekentjes in een mooi opgemaakt bedje.

Nooit meer losliggende lakentjes en dekentjes
De bijpassende lakentjes zijn voorzien van het Tuck-Inn systeem: ze hebben elastiek bij het voeteneinde waardoor je in een handomdraai een bedje opmaakt, en kindjes het niet los kunnen trappelen. De lakentjes kunnen bij minder warme dagen gecombineerd worden met zowel Tuck-Inn dekentjes als ‘gewone’ dekentjes, zodat het beddengoed altijd mooi op zijn plek blijft.
Wil je weten hoe je eenvoudig en veilig een ledikantje opmaakt met Tuck-Inn beddengoed? Bekijk dan het instructiefilmpje.

Meer informatie over baby’s en warmteregulering vind je op www.witlofforkids.com/veiligheid en op www.veiligheid.nl/kinderveiligheid.

Leave a comment

What are your experiences? Read or write a review here.

*Your email address will not be published

* Required fields

Check again

The latest news from our blog

 • 8 tips om je baby koel te houden als het zo warm is
  06 / May / 2024

  Witlof for kids - 06 / May / 2024

  8 tips om je baby koel te houden als het zo warm is

 • TOG waarde uitleg
  01 / May / 2024

  Witlof for kids - 06 / May / 2024

  TOG waarde uitleg

 • Hét perfecte geboortepakje voor je baby
  12 / Feb / 2024

  Witlof for kids - 06 / May / 2024

  Hét perfecte geboortepakje voor je baby

 • Is dit dekentje niet te warm?
  07 / Jan / 2023

  Witlof for kids - 06 / May / 2024

  Is dit dekentje niet te warm?

 • SlaapWijzer
  04 / Jan / 2021

  Witlof for kids - 06 / May / 2024

  SlaapWijzer

 • Waar of niet waar?
  01 / Jan / 2021

  Witlof for kids - 06 / May / 2024

  Waar of niet waar?

 • Zo begrijp je beter wat je pasgeboren baby bedoelt
  24 / Sep / 2020

  Witlof for kids - 06 / May / 2024

  Zo begrijp je beter wat je pasgeboren baby bedoelt

Login

Forgot your password?

 • All your orders and returns in one place
 • The ordering process is even faster
 • Your shopping cart stored, always and everywhere
Witlof for kids 9,5 / 10 - 252 Reviews @ Kiyoh